Frida Öhrn

The artist Frida Öhrn performs her songs: Release Me and Fading Like A Flower.

Edvin Thörnblom interviews Frida and the students behind the winning Young Ones project with the brand North Face.(In Swedish)

 

Performance

Talk

Frida Maria Elisabeth Öhrn är född i Stockholms-förorten Solna. Med sina 40 år på nacken har hon, förutom två barn, hunnit med en gedigen musikkarriär.

Hon har även släppt 4 album ihop med country- och popgruppen Cookies N Beans, vars saga började 2003 med en spelning i en sunkig källare på söder. De har mellanlandet i Melodifestivalen, på den fantastiska scenen Dalhalla då med Rosanne Cash i juli 2009 och gästat Peter Jöback i hans julshow på Globen. Trion har även sjungit med Kris Kristoffersson, varit på roadtrip i Smokey Mountains  och spelat i Nashville. Frida har genom åren även samarbetat med några av Sveriges främsta musiker i olika framgångsrika konstellationer. Bland annat med Bo Sundström där de tillsammans tolkade Pär Lagerkvist tonsatta dikter på skivan ”Den Lyckliges väg”. Hon har varit musikansvarig och skådespelerska i den politiska teaterföreställningen The Laramie project på Stadsteatern i Skärholmen och medverkat i Peter Jöbacks show ”Med hjärtat som insats” på Cirkus i Stockholm.

År 2014 tog Frida Öhrn sina första steg som soloartist med debutsingeln What are you waiting for. Solo och under namnet ÖHRN blandade hon in ett nytt elektroniskt sound som hon själv beskriver som en blandning av Massive Attack och Björk i en euforisk, uppmanande och drabbande tappning. Frida Öhrn driver det egna skivbolaget Eaglebrain. 

2016 släppte hon den första solo-EP ”Bang Bang”, som hyllades av bl a av Gaffa och beskrevs med orden ”med känsla och kraft”.

I Februari medverkade Frida i Melodifestivalen med sin starka låt ”We Are One” som tog sig till andra chansen och fick en fantastiskt publikrespons. Just nu är hon aktuell med nya singeln ”Fading Like A Flower” en popdoftande cover på Roxettes gamla superhit. Den släpps 5 juni.