Improvisationsteater

Improvisationsteater som är ursprunget till temat “Yes! And…” med Helen Lindahl och Daniel Sjöberg. Programledaren Edvin Thörnblom är med och integrerar.

Helen Lindahl

Helen är grundare och delägare i Aktör Edutainment som utför upplevelsebaserade seminarium, interaktiv teater och kurser i kommunikation och presentationsteknik för organisationer, företag och myndigheter i Sverige. Inom ramen för Aktör Edutainment är hon både facilitator, utbildare, regissör och skådespelare 

Helen är även en av Sveriges mest erfarna improvisationsskådespelare, med nästan 20 års erfarenhet av improvisationsteater på professionell nivå. Hon har stor erfarenhet av att både agera i och regissera interaktiv teater. Med sina humoristiska karaktärer har Helen skapat många igenkännande skratt på teater och konferensscener runt om i Sverige.

Helen har bland annat jobbat på Stockholms Improvisationsteater och hon var med och startade teatergruppen Tage Granit. Helen medverkar också i den populära improvisationsföreställningen Psykaktuen DeLuxe på Stockholms Stadsteater.

Helen besitter även stor kunskap och har lång erfarenhet av att utforma och leda efterföljande samtal på olika teman som konflikthantering, svåra samtal, bemötande osv. Att leda samtal och gruppövningar är en viktig del i de interaktiva teaterföreställningarna.

Daniel Sjöberg

Daniel Sjöberg är skådespelare, regissör & producent, utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm.

Daniel har arbetat på bl.a. Stockholms Stadsteater, Göteborgs Operan och Helsingborgs Stadsteater. Han har stor erfarenhet av improvisation och interaktiv teater genom bl.a. ett flertal produktioner med den interaktiva teatergruppen Tage Granit.

Daniel arbetar även som dialogregissör inom dubbning och har bl.a. gjort de svenska versionerna av filmer som Modig, Röjar Ralf, Vaiana, Husdjurens hemliga liv och Lejonkungen.

Som producent är Daniel aktuell med välgörenhetskonserten ”KaranTon”, samt i höst föreställningarna ”Bellman – visor & bekännelser”, samt ”Jag gör vad fan jag vill” med skådespelerskan Katrin Sundberg.

Daniel kommer att visa oss improvisationsteater baserar på temat Yes! And…