Unn- & munexperterna

Client: Royal Philips

Hur en tandborsttillverkare kan öka kännedom genom att hylla svenskarnas kärlek till god mat?

Uppdrag & Process

Philips är ett av världens mest kända varumärken och har i över 120 år skapat ny teknik som förbättrar människors liv, men deras eltandborstar har hamnat i skymundan. Produktutbudet och kommunikationen på tandborstmarknaden skiljer sig inte mycket åt. Hur kan vi öka kännedom om att Philips finns på marknaden genom att bryta de satta konventionerna för hur tandvård kommunicerar? 

Insikt

Svenskarna har ett högt förtroende för tandläkare, men lägger också enormt stor vikt vid nära och käras rekommendationer. 

Lösning

För att stärka Philips position som ett innovativt hälsoföretag och bryta konventionerna i kategorin, så valde vi att prata om något som är närvarande i tanken betydligt oftare än tandborsten, nämligen fantastisk mat. Vi ger reklamvärldens tandläkare en paus och introducerar nya experter, Unn- & munexperterna. En skara handplockade matprofiler som förstår lyckan i att äta gott och vikten av en bra tandborste. På så sätt ökar vi kännedom om att Philips inte bara gör eltandborstar, utan att de även är den naturliga bryggan mellan tandhälsa och mat, precis som tandborsten borde vara.

Munhälsa på Berghs!