Lugn, det är hållbart!

Client: LRF Media

Brief:
Hur kan Land.se bli den primära plattformen för den som vill bli hållbar på riktigt?

Insikt:
Hållbarhet i sin helhet kan lätt kännas för stort att ta på, vilket i sin tur leder till ökad stress och ångest. Men genom att fokusera på de små, greppbara sakerna, förstår man snart helheten.

Bakgrund:
Det kan kännas klurigt att sätta fingret på vad hållbarhet egentligen innebär. Stressladdade frågor som “Vad kan jag göra?” och “Gör jag rätt?” –  leder till att det härliga och roliga som kommer med ett hållbart liv försvinner.

Idébeskrivning:
Land.se behöver visa hur hållbarhet ser ut, känns och låter för att slå hål på stress- och pressbubblan. “Lugn, det är hållbart!” kommunicerar just detta; hållbarhet utan några krusiduller. Genom att lyfta de enkla sakerna i vardagen kan Land få hållbarhet att bli greppbart, både fysiskt och psykiskt. Forskning visar nämligen att när du arbetar med händerna så sänks kroppens stressnivåer.

För att manifestera lugnet i det fysiskt hållbara så har vi tagit fram tre kit som kommer att finnas till försäljning på Land.se

I en undersökning vi gjorde svarade majoriteten att de dagligen söker efter nya tips kring hållbarhet, men Land.se anses inte som den mest självklara platsen att vända sig till.

Idag syns inte Land.se bland toppresultaten på Google när det handlar om hållbarhet, inte ens i sökningen “hållbarhet + land.se”. Detta löser vi genom att köpa vissa sökord så Land tar sig upp bland resultaten.

Vi vill även locka in en ny och bredare målgrupp att ta del av allt som Land har att erbjuda, detta genom vår kampanjsida. Här uppmanar vi till att sätta fingret på hållbarhet, vilket i sin tur genererar hållbarhetstips direkt från land.se. På så sätt hoppas vi att nya läsare upptäcker Land.se och deras innehåll.

I podden “Land möter…” gästas varje avsnitt av en ny person som lyckats få grepp om hållbarhet på sitt egna unika sätt. En timmes hållbart snack där vi vill inspirera lyssnaren till hållbarhet i alla dess former, smått som stort!

Inte landat i hållbarheten än? Lugn, testa att lyssna på den! Låt dig vaggas in i en värld av rofylld hållbarhet.