Uppdrag

Synliggör STF:s mångsidiga utbud och bli relevant för den stora delar av befolkningen. Många förknippar Svenska turistföreningen med höga fjälltoppar och inbitna vandringsfantaster. Men vad erbjuder STF till oss andra?

Problem

I en vardag som snurrar allt snabbare och där det eviga pusslandet överskuggar allt, finns det få platser som ger oss återhämtning. 56 % av alla svenskar känner sig stressade, varje dag. Uppemot 39 % upplever ångest eller oro. Yngre, äldre, storstadsbor eller lantisar spelar ingen roll. Stressen och ohälsan finns där, fast på olika sätt. Om stressen kan ta sig uttryck i olika former, så gäller detta även välbefinnandet. Det finns ingen universell lösning till lycka eller avkoppling, det skiljer sig för olika personer.

Insikt

Att må bra innebär inte samma för alla.

Lösning

Ända sedan start har Svenska turistföreningen arbetat för att länka folket närmre Sveriges unika platser, med syftet att få människor att må bra. Oavsett vad du mår bra av så har STF något för dig. Med konceptet Platser för välbefinnande tar vi Sveriges unika platser närmare för att visa att Sveriges natur har något att erbjuda alla. På så sätt vill vi göra det lite enklare, att må lite bättre.

 

INSIKT

Att må bra innebär inte samma för alla

Manifest

Här och nu
Vi är Svenska Turistföreningen. Ända sedan 1885 har vi, tillsammans med vår familj av medlemmar, engagerade medarbetare och ideella inspiratörer arbetat för att länka folket närmre Sveriges unika platser, med syftet att få människor att må bra.

Att må bra kan innebära många olika saker. För vissa innebär det att få vara ifred med sina egna tankar. För andra betyder det att distrahera de tankar som oavbrutet pågår. Att må bra kan vara att få plocka sin egen svamp, eller att få den serverad vid uppdukat bord. Att må bra kan vara att få stänga ytterdörren om sig, eller att få sova ute under bar himmel. Att röra sig fritt i ett vilt landskap, eller att följa en uppmärkt led.

Kanske mår just du bra av att se fram emot en lång äventyrsresa, eller att spontant upptäcka kulturen nära dig. Ibland kan känslan av att må bra definieras bäst i motsats till hur det känns att må dåligt. Oavsett vad du mår bra av så har STF något för dig.

Med våra unika platser gör vi gör det lite enklare att må lite bättre. Vi kallar det platser för välbefinnande. Vi fanns då. Vi finns i framtiden. Och vi finns. Här och nu.